Witam,
Jak w temacie zamierzam zbudować hotspot na pi3 ale nie wiem jak się do tego zabrać więc proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów.
https://zapodaj.net/plik-RZ5MebS1fv
Oczywiście będę chciał podpiąć quanshenga.
Budowa HOTSPOT na Pi3
Budowa HOTSPOT na Pi3
Ostatnio zmieniony 02 lut 2026, 16:44 przez SQ9POLO, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Tomek SP9TP
Re: Budowa HOTSPOT na Pi3
Tak samo jak na RPI 0 W.
Dziękuje za odpowiedz.
Witam dołączę się to tematu zainstalowałem obraz dla rpi0 na rpi3 i łączy się z siecią, ale nic nie nadaje i nie odbiera. Działa na oryginalnym z fm-poland . Dzięki pozdrawiam
-
Sierra Echo
- Site Admin
RPI nie będzie działało z obrazem FM Poland. Powinieneś wgrać obraz pod Rpi.diuna2000 pisze: 02 lut 2026, 18:20 Witam dołączę się to tematu zainstalowałem obraz dla rpi0 na rpi3 i łączy się z siecią, ale nic nie nadaje i nie odbiera. Działa na oryginalnym z fm-poland . Dzięki pozdrawiam
Dzięki Andrzeju za odpowiedź chodzi o to, że zainstalowałem obraz "Raspberry Pi Zero + karta dźwiękowa CM108 + Kwaczek lub inny radiotelefon:" na rpi3 i nie działa odbiór i nadawanie a na oryginalnym z fm-poland hotspot działa bez problemów. Zastanawiam się, czy obraz z tego forum używa innych ustawień dla GPIO . Oryginalny obraz fm-poland używa GPIO3 dla ptt
Tak używa innych, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie zmienił / ustawił własne zgodnie z konfiguracją twojego hotspot. Ustawienia GPIO to zawsze indywidualna sprawa i kazdy może mieć inne - wynika to z indywidualnej konstrukcji hotspot. W zakładce Konfiguracja >> svxlink.conf masz możliwość zmianydiuna2000 pisze: 02 lut 2026, 18:47 Zastanawiam się, czy obraz z tego forum używa innych ustawień dla GPIO . Oryginalny obraz fm-poland używa GPIO3 dla ptt