Drodzy koledzy, dzięki pozwoleniu od SierraEcho TEAM na "testowe" połączenie istniejacej grupy TG2600 w ramach sieci SQLink z projektem który realizowałem od kilku lat mianowicie GRUPA POLONIJNA
Grupa Polonijna w mojej wersji łączyła sieci EchoLink, AllStarlink, nasz SVXreflektor HUBlink oraz brytyjski UK WIDE. Zawsze starałem sie o dostęp do ojczyzny niestety nie udało sie do do momentu uruchomienia sieci QSLink.
https://d4a.uk/tg2600/ pod tym adresem jest dashboard który ma na celu pokazanie kto w danym momencie jest aktywny zarówno od strony EchoLink, ASL, czy wspólnie z 3 serwerów SQLink, HUBlink, UK WIDE.
Mam nadzieję że taka grupa Polonijna urozmaici również sieć SQLink i pozwoli to na stworzenie ponad serwerowego połączenia dla Polonii bez przypisywania "regionalnego"
Jeśli będa jakieś problemy lub sugestie bardzo proszę o publikowanie w tym wątku forum.
Pozdrawiam Marcin M0IQF
TESTowy bridge TG2600
-
Maniek G0MMM
Re: TESTowy bridge TG2600
Świetny pomysł Marcin !
Re: TESTowy bridge TG2600
Od strony ASL działa to super.
Po zlinkowaniu się z NODE 63604 i słyszę i mogę rozmawiać z innymi obecnymi, którzy łączą się z ASL, SQLINK czy ECHOLINK.
Na Monitor Dashboard widać mój numer węzła.
Pozdrawiam
Po zlinkowaniu się z NODE 63604 i słyszę i mogę rozmawiać z innymi obecnymi, którzy łączą się z ASL, SQLINK czy ECHOLINK.
Na Monitor Dashboard widać mój numer węzła.
Pozdrawiam
QTH: Koszalin, ASL: 50867